IPVanish Anmeldelse

Vores Test Score: 9.2 / 10

Etableret i 2012 som en del Highwinds Network Group med base i USA. Udover at levere VPN tjenester så IPVanish også leverandør af teknisk infrastruktur til gamingvirksomheder. Derudover er IPVanish en del af Electronic Frontier Foundation som er en sammenlutning med fokus på udbredelsen af et åbent og sikkert internet. IP Vanish er derfor en meget anerkendt VPN tjeneste internationalt set, men de er endnu ikke særligt kendte i Danmark.

IPVanish er underlagt de amerikanske myndigheders krav og retningslinjer vedr. logging og sikkerhed generelt. Det betyder at de imodsætning til andre udbydere som ExpressVPN og NordVPN ikke kan garantere samme anonymitet. Til gengæld er hastigheden på deres servere utroligt høj, hvad end der er tale om servere i Danmark, USA eller Asien. Så hvis anonymitet ikke er det vigtigste, så er IPVanish en ganske glimrende mulighed som VPN udbyder. Samtidigt skal siges at IPVanish selv nævner at de ikke logger noget data.

Kundeservicen hos IPVanish er ikke på niveau med andre udbydere og desuden er brugervenligheden også en smule dårligere end de førende VPNs. Det er dog stadig en ganske fin VPN som kan bruges af folk der ikke har brug for support eller et lækkert og nemt interface. Og når det kommer til prisen så er IP Vanish til gengæld meget konkurrencedygtig med lavere priser end ExpressVPN, som vi normalt anbefaler.

Går man op i anonymitet skal man overveje om IPVanish er det rigtige valg. På trods af at deres politik er at ikke logge noget, så er det svært at føle sig lige så sikker idet firmaet er placeret i USA. Når det er sagt så er IPVanish et ganske glimrende valg, særligt for teknisk kyndige som går op i performance og hastighed.

IPVanish er en hurtig VPN-tjeneste

IPVanish må siges at være VPN-tjenesternes svar på en stabil cykelrytter i Tour de France – hurtig med en hastighed som holdes konsistent. Egentlig er IPVanish, sammenlignet med andre store konkurrenter også noget af en sprinter, for IPVanish kommer i vores tests faktisk ind på førstepladsen, når det kommer til hastighed. Nedenstående er en oversigt med sammenligning med NordVPN og ExpressVPN, og målingerne er gennemsnit af en række målinger foretaget i København, Bangkok, Manila, Tokyo og Paris.

I vores direkte tests foretaget i København af load-hastighed når IPVanish er slået til imod når IPVanish er slået fra finder vi at tab af hastighed er under 10%, hvilket vil sige at det næsten ikke er mærkbart for den gængse computer- eller smartphonebruger. IPVanish er således utvivlsomt den bedste udbyder, når det kommer til hastighed og ikke mindst kontinuitet i hastighedsydeevne.

IPVanish har hjemme i mange lande

Den gode performance på hastigheden kan blandt andet forklares med at IPVanish er tilstede med over 40.000 IP-adresser i næsten 80 byer fordelt på lidt over 50 lande. USA og Europa er rigtig godt dækker, men det lader også til IPVanish har valgt at differentiere sig en smule fra konkurrenterne ved at vælge serverplaceringer på lidt utraditionelle steder såsom Moldova og på Filippinerne, hvilket følgelig gør at tilgængeligheden og hastigheden på disse steder også er god. Tilgængeligheden på by-niveau i hele verden er udmærket men dog ikke den bedste vi er stødt på på tværs af alle vores tests. Ligesom blandt andet NordVPN er IPVanish en af de ganske få VPN-udbydere, som ejer næsten alle de servere som anvendes bortset fra et par ganske få steder, hvor tjenesten lejer servere.

Netflix, HBO, Amazon, TV2Play og DR?

På streamingsiden kommer IPVanish faktisk lidt til kort blandt andet i forhold til de førnævnte ExpressVPN og NordVPN. På alle de lokationer som vi testede fra (København, Bangkok, Manila, Tokyo og Paris) virker Netflix i alle byer undtagen i Bangkok. Det er dog ikke helt gnidningsfrit i de øvrige asiatiske byer heller, dersom forbindelsen i flere tilfælde blev afbrudt og dermed måtte genstartes. DR.dk, Amazon og HBO virkede derimod uden vanskeligheder fra de testede lokationer.

Beskytter IPVanish dit privatliv?

Af alle de VPN-tjenester, som vi har testet igennem tiden er IPVanish sammen med NordVPN blandt andet helt i front, når det kommer til sikring af brugernes digitale privatliv. IPVanish anvender den såkaldte OpenVPN protokol, hvilket kort fortalt bevirker at alle brugeres online aktiviteter krypteres effektivt. Derudover logger eller indsamler IPVanish selv ingen brugerdata overhovedet, hvilket gør tjenesten til en No-log VPN, som betyder at man som bruger kan have helt ro i sindet, når man browser med IPVanish tændt, for der er ingen, som kan følge med eller som efterfølgende kan se hvilke aktiviteter, der har været.

Brugervenlighed og pris

I forhold til brugervenlighed er IPVanish rigtig godt og ligesom med de fleste andre VPN-udbydere er det svært at gøre noget forkert i selve installationsprocessen. Man skal blot klikke på den knap på forsiden af IPVanish’s hjemmeside med påskriften ’download’, og så skal man følge de guidede steps der er indtil man installationen er færdig. Skulle det alligevel kokse, så er IPVanish’s meget hjælpsomme team af supportere klar på livechat på hvilket som helst tidspunkt af døgnet. Vi har her testet ventetiden i tre forskellige tidszoner, og der er kommet svar på under 60 sekunder hver gang. Det er imponerende god kundeservice.

I forhold til brugervenligheden på selve appen er den også ganske fin, og det er usandsynligt at man rammer ind i store udfordringer. Men holdt op imod nogle af IPVanish konkurrenter, så kunne det godt være bedre både når det kommer til brugerfladen på ’kontoindstillinger’ samt for serverlisten, og dette være sig både for desktop og mobil.

Prisen kan man imidlertid på ingen måde klage over. IPVanish er hverken den billigste og heller ikke den dyreste VPN-tjeneste, men i forhold til den service man får og ikke mindst den personlige kundeservicekontakt man har adgang til, så må prisen siges at være god. Der eksisterer tre forskellige prisplaner som defineres af hvor lang en periode man vil binde sig for, og det er ganske standard. Man får dog med IPVanish en ekstraordinær stor besparelse på 60% på den månedlige ydelse ud af at investere i den store pakke på 12 måneder i forhold til den lille pakke på en måned.

IPVanish tilbyder en 7-dages pengene tilbage garanti, hvilket er lige lidt mindre end de nærmeste konkurrenter, som har 30 dage, men til gengæld så stilles der ingen spørgsmål overhovedet ved refundering, og pengene er tilbage på kontoen i løbet af ca. dage.

Så er IPVanish verdens bedste, som tjenesten selv påstår?

Det er bestemt tæt på. IPVanish er en fantastisk VPN-tjeneste med en god dækning, god hastighed og en pålidelighed, som er svær at matche. Er man helt ok med at IPVanish ikke virker i Kina og de øvrige censurlande og bruger man mest streamingtjenester i herhjemme eller i det øvrige Europa, USA, Canada eller Australien, så er IPVanish bestemt lige sagen.

God fornøjelse med IPVanish!