Gratis VPN i 2022

Mange bliver fristet af at bruge en gratis VPN. Muligheden for at få nogle af de samme funktionaliteter, som ved de dyre VPN tjenester, men helt gratis, er åbenlyst en stor tiltrækning. Der er dog nogle faldgruber, som du skal være opmærksom på, hvis du overvejer en gratis VPN. Dette vil blive gennemgået i vores guide til gratis VPN nedenunder.

Hvilken er den bedste gratis VPN?

Der er generelt to kategorier af gratis VPN tjenester.

Først og fremmest er der gratis versioner af VPN tjenester. Dette er VPN tjenester, som altid vil være gratis. De har oftest en del begrænsninger og er ikke lige så gode, som de betalte VPN tjenester. Blandt andet er der ofte nedsat hastighed, få servere du kan forbinde til og er ikke særlig gode i forhold til sikkerhed.

Herudover er det også muligt at få en VPN gratis ved at gøre brug af en betalte VPN tjenesters prøveperiode eller deres pengene-tilbage-garanti. På den måde vil du kunne få en af de allerbedst VPN tjenester på markedet gratis, dog kun i en begrænset periode.

Vi har lavet en liste over de bedste VPN tjenester til begge kategorier.

Bedste Gratis VPN - Prøveperiode eller Pengene-tilbage-garanti

Nedenstående liste er over nogle af de bedste VPN tjenester, som enten har en prøveperiode eller hvor det er muligt at få dine penge tilbage indenfor en periode. Dette vil du kunne benytte til at få en af de bedste VPN tjenester, i en begrænset periode. 

NordVPN

En af de allerbedste VPN tjenester på alle fronter. NordVPN har 30 dages pengene-tilbage-garanti.

ExpressVPN

En af de hurtigste VPN tjenester på markedet. ExpressVPN har 30 dages pengene-tilbage-garanti.

Surfshark

En af de bedste VPN tjenester til streaming. SurfShark har 30 dages pengene-tilbage-garanti eller prøveperiode på 7 dage. 

ProtonVPN

En af de billigere VPN tjenester, hvis du ønsker at forsætte efterfølgende. ProtonVPN har 30 dages pengene-tilbage-garanti.

CyberGhost

En af de bedste VPN tjenester med en lidt længere garanti periode. CyberGhost har 45 dages pengene-tilbage-garanti.

Bedste Gratis VPN - Gratis Versioner

Nedenunder har vi rangeret de 6 bedste gratis VPN tjenester, som du kan få, hvor du kan beholde dem for evigt og det ikke bare er en prøveperiode. Vi har vurderet dem baseret på antal servere, mængde af gratis data, hvorvidt de har en “No-Logs Policy”, hastighed og deres funktionaliteter. 

1. ProtonVPN Free

ProtonVPN er vinderen i vores test. Det skyldes et stort udvalg af servere, i forhold til at det er en gratis VPN. Derudover ubegrænset data, så du kan surfe så meget som muligt. Og ifølge deres egen side har de en “No-Logs Policy”. 

Selvom at det er den bedste gratis VPN har vi kun givet den 2,5/5 stjerner. Da målt med de betalte VPN tjenester, halter den langt bagud.

2,5/5
2.5/5

2. Hotspot Shield Free

Gratis versionen af Hotspot Shield er en af de bedste gratis VPN’er. De har et højt antal servere for en gratis VPN, derudover har de ubegrænset data, så du ikke skal bekymre dig om hvor meget eller lidt du surfer på nettet. Og de har også en såkaldt No-Logs Policy. 

Selvom at det er en af de bedre gratis VPN udbydere, får den alligevel kun 2/5 stjerner. Da sammenlignet med den betalte version af Hotspot Shield

2/5
2/5

3. Hide.Me Free

Hide.Me gratis versionen er en ganske udemærket gratis VPN. Du vil have 10 GB data pr. måned, hvilket er nok til lettere opgaver. Derudover får du den samme hurtige forbindelse, som de betalende kunder. Dog så kan du kun bruge de 5 servere, som de har. Og ligesom de to foregående, fungerer den ikke på alle streamingtjenester. Til trods for dette får den stadig 1,5/5 stjerner. 

1,5/5
1.5/5

4. Privado VPN Free

Privado VPN har også en udemærket gratis VPN. Ligesom hide.me får du 10 GB data pr. måned. Udover dette kan du bruge Privado med ubegrænset antal enheder, hvilket er en sjældenhed, når det kommer til gratis versioner. Dog er der kun 12 servere tilgængelige, med nedsat hastighed. 

Vi har valgt at give 1,5/5 stjerner. Da den har nogle få funktionaliteter som en betalt VPN, men halter meget efter på andre punkter. 

1,5/5
1.5/5

5. Windscribe Free

Gratisversionen af Windscribe har servere i 10 lande, hvilket er ret meget for en gratis version. Der er der kun 2 GB data pr. måned som standard, men det kan boostes op til 15 GB data pr. måned, hvis du vil forbinde din email adresse og twitter bruger. 

Windscribe får 1,5/5 stjerner, da den har lidt flere lande og man kan få en god mængde data. Men målt med de betalte VPN tjenester, mangler den en del. 

1,5/5
1.5/5

6. Tunnelbear Free

Gratisversionen af Tunnelbear er meget begrænset. Du får kun 500MB data pr. måned. Hvilket er ekstremt lidt og vil højst sandsynligvis ikke være nok til dine formål. Af den årsag har den også kun fået 1/5 stjerner. Det der trækker den op på en, er deres No-Logs Policy, som de påstår at de har. 

1/5
1/5

Din sikkerhed i forhold til gratis VPN

For mange er formålet med at bruge en VPN, at kunne surfe anonymt og sikkert på nettet. Til dette formål vil en gratis VPN altid være dårligere end en betalt VPN tjeneste. 

Mange gratis VPN tjenester har ikke en såkaldt “No-Logs Policy”, som er absolut nødvendig for din sikkerhed på nettet. 

En “No-Logs Policy” betyder at din VPN tjeneste ikke gemmer noget data på dig. Ofte er dette ikke muligt ved en gratis VPN, det skyldes at hvis du ikke betaler, skal de stadig tjene penge på dig, da det koster mange penge at holde en VPN tjeneste kørende. 

De fleste gratis VPN tjenester, gemmer din internetaktivitet og data, og sælger den videre til tredjeparter. På denne måde kan de tjene penge på at du bruger deres service. Dette medfører at dine data kan ende i hænderne på hvem som helst. 

Derudover så har gratis VPN tjenester ofte færre ressourcer end de betalte VPN tjenester. Dette medfører at de bruger færre penge på at sikre sig mod potentielle angreb. 

Af disse årsager er sikkerheden ved en gratis VPN generelt noget dårligere end ved de betalte VPN tjenester. Hvis du er interesseret i at læse mere om de betalte VPN tjenester, kan læse mere her

Er det muligt at få en gratis VPN, der fungerer?

Ja, det er helt sikkert muligt at få en gratis VPN, der fungerer.

Der er generelt to måder du kan få en gratis VPN på. Enten ved at bruge en gratis version af en betalt VPN tjeneste f.eks. har ProtonVPN en gratis version af deres dyre VPN tjeneste.

Den anden måde er ved at udnytte en prøveperiode på en betalt VPN tjeneste eller ved at bruge den betalte VPN tjenestes garanti periode f.eks. har NordVPN 30 dages pengene-tilbage-garanti. Det vil sige du kan købe NordVPN og indenfor 30 dage skrive til dem, og bede om dine penge tilbage.

Ud af de to måder, vil vi generelt ikke anbefale, at bruge en gratis version af en VPN tjeneste. Det skyldes at ofte er de ekstremt langsomme, de er meget begrænset i deres serverudvalg og nok vigtigst af alt, så er der ofte meget begrænset sikkerhed, hvis der overhovedet er noget sikkerhed

Hvad kan man bruge en gratis VPN til?

En gratis VPN, kan stort set bruges til det samme som en betalt VPN.

Den kan altså stadig bruges til udenlandske streamingtjenester, den kan også bruges til at surfe på nettet uden at din internetudbyder følger med, men en ting hvor at gratis VPN tjenester halter gevaldig bagud, er i forhold til sikkerheden.

Ofte når der er en gratis VPN, så selvom at du ikke betaler med rigtige penge, så betaler du på anden vis. Dette er ofte i form af din data, som kan have en stor værdi for tredjeparter. Ofte tilbyder de gratis VPN tjenester, IKKE en “No-Logs Policy”, hvilket er essentielt for din sikkerhed på nettet.

Selvom, at din internetudbyder ikke kan følge med i hvad du laver på nettet, så vil den gratis VPN udbyder i stedet kunne følge med. Så du vil altså ikke have den samme privathed, som du ville have ved en betalt VPN tjeneste med en “No-Logs Policy”, hvor ingen kan følge med.

Hvordan skal jeg vælge gratis VPN?

Der er dog nogle ting, som du skal være ekstra opmærksom på, inden du begynder at bruge en gratis VPN. 

Hvor mange servere har den gratis VPN tjeneste?

Du skal tjekke hvor mange servere som VPN tjenesten har. Ofte har de gratis VPN tjenester meget få servere (normalt mellem 1-10 servere) og de er placeret i meget få lande (normalt 1-3 lande). Det vil altså sige, at dine muligheder er meget begrænset. 

Det betyder f.eks. at hvis du vil forbinde med en server i et specifikt land, så er sandsynligheden for at dette land er en mulighed ekstremt lille. Herunder har vi ikke fundet nogle gratis VPN tjenester, der har servere i Danmark. Hvilket vil sige at hvis dit formål med at bruge en VPN er at streame danske serier og tv fra udlandet, så kan du ikke bruge en gratis VPN. 

Hvor hurtig er den gratis VPN tjeneste?

Ofte er de gratis VPN tjenester ikke specielt hurtige. Det betyder at de vil have svært ved at udfører nogle opgaver. F.eks. vil streaming kunne være langsom, det vil kunne tage længere tid at indlæse hjemmesider osv. 

Derfor er det vigtigt, at du tjekker hvilken hastigheden de lover. Og måske ved at bruge den pågældende VPN gratis, kan du undersøge om dette er nok til dine formål.

Opdaterer de streamingtjenesternes blokade?

En af hovedårsagerne til at folk bruger en VPN er for at bruge udenlandske streamingtjenester (Netflix, Disney Plus, HBO Max, Amazon Prime Video osv.). 

Streamingtjenesterne er dog ikke meget for at deres kunder bruger en VPN til deres service fra andre lande. Dette er imod deres retningslinjer, hvorfor at de ofte forsøger at blokere kunder der bruger VPN til at tilgå streamingtjenesten. 

Ofte vil du opleve at de gratis VPN tjenester ikke bruger kræfter på at omgå disse blokader, hvorfor at du ikke kan være sikker på at VPN tjenesten kan bruges til udenlandske streamingtjenester. 

Alternativer til Gratis VPN

Generelt vil vi ikke anbefale at benytte de helt gratis VPN tjenester, da der som sagt er en del begrænsninger herpå. I stedet vil vi anbefale at du gør brug af en af prøveperioderne eller pengene-tilbage-garanti ved de betalte VPN tjenester. Derfor vil vi kort gennemgå nogle af de betalte VPN tjenester, som et alternativ til de gratis VPN tjenester. 

Her findes en del alternativer til de gratis versioner. Den VPN tjeneste, der passer bedst til dig vil ofte afhænge af hvad dit formål er ved at bruge en VPN. Vi har ud fra nogle almindelige formål, fundet den vi synes er bedst. 

Bedste VPN til streaming – Ud fra vores test af de forskellige VPN tjenester, oplevede vi at ExpressVPN er den bedst til streaming. Det skyldes blandt andet, deres hurtige forbindelse, større mængde af servere og af den kan omgå alle former for blokering, som streamingtjenesterne har. 

Bedste “All-Round” VPN – Den bedste VPN, der kan det hele må være NordVPN. Der er høj sikkerhed, den er god til streaming, gaming og hvad end man ellers kan finde på at bruge en VPN til. 

Mest værdi for pengene – ExpressVPN og NordVPN er måske de to bedste VPN tjenester, men de er også ret dyre. En næsten lige så god VPN er ProtonVPN. Det fungerer til streaming, gaming og samtidig har høj sikkerhed og hurtig forbindelse. 

Bedst til gaming – Den bedste VPN til gaming er ud fra vores test Surfshark, hvilket blandt andet skyldes det høje antal servere placeret i mere end 95 lande. Der er med til at sikre en stabil og hurtig forbindelse. 

Bedst i forhold til sikkerhed – Den bedste VPN, når det kommer til sikkerhed må være ExpressVPN, der med deres egen krypteringsprotokol “Lightway” må anses som at være mere sikker end konkurrenterne. 

FAQ

Det er ret nemt at få en gratis VPN.

Du skal ind på hjemmesiden for den VPN tjeneste, du gerne vil have. Ofte er der et link direkte til download af den gratis VPN. Du skal downloade VPN tjenesten og til sidst skal du åbne app’en for VPN tjenesten og aktivere den.

Når den er aktiveret kan du frit benytte den.

Hvis du har valgt at benytte en VPN tjeneste med en prøveperiode eller en pengene-tilbage-garanti. Skal du ofte først betale for servicen, før du kan få lov til at downloade VPN tjenesten.

Nej, NordVPN er ikke gratis. 

Men de har 30 dage pengene-tilbage-garanti. Det vil sige du kan få lov til at bruge NordVPN gratis i 30 dage. Det vil give dig en mulighed for at se om det er noget for dig, uden at skulle bruge nogle penge.