CyberGhost

Grundlagt i 2011 er CyberGhost en af de ældste internationale VPN-tjenester, og CyberGhost har således også en stor trofast brugerskare tilbage fra dengang og samlet er der faktisk over 30 millioner mennesker, som bruger CyberGhost verden. Men popularitet er jo ikke altid lige med kvalitet, så ligesom de øvrige store og fremtrædende VPN-udbydere har vi naturligvis også udsat CyberGhost for en række grundige tests for at finde ud af hvordan CyberGhost klarer sig i forhold til de øvrige førende spillere.

Hastigheden er god

Selvom CyberGhost ikke er den hurtigste spiller på ’VPN-banen’, så er hastigheden alligevel ganske fornuftig. Dog har vi i vores tests, som er foretaget i henholdsvis Bangkok, Manila, København og Paris oplevet af CyberGhost ikke altid lever op til konkurrenterne, når det kommer til kontinuitet i upload- såvel som i download hastighed. Dette er imidlertid kun gældende når der er tale om internationale forbindelser for forbinder man til en server i samme land, som hvor man befinder sig, er der ingen nedgang i hastighed.

Følgende er en oversigt over CyberGhosts performance når det kommer til hastighed sammenlignet med ExpressVPN og IPVanish, som begge må regnes for at være ledende på det internationale marked for VPN-tjenester og dermed også blandt de nærmeste konkurrenter til CyberGhost. Disse tal er fra vores tests foretaget i København med en 100 Mbps-forbindelse.

Der er naturligvis forskel på hastighederne alt efter hvor i verden man logger på, og i valget af VPN-tjeneste er det i høj grad nyttigt at kende de forskelle. Følgende oversigt er en samling af flere tests foretaget og fremsat af andre VPN-anmeldere, som viser hvordan CyberGhost performer i de forskellige verdensdele:

 • Europa: 78 Mbps download/ 74 Mbps upload
 • USA: 51 Mbps download/ 41 Mbps upload
 • Australien: 32 Mbps download/ 7 Mbps upload
 • Asien: 28 Mbps download/ 15 Mbps upload

Tusindvis af servere verden over

CyberGhost har over 4600 servere over hele verden, og som det fremgår i hastighedsoversigten for de forskellige verdensdele, så er den bedste dækning for CyberGhost i USA og Europa. 4600 servere er mange og selvom det er noget mindre end eksempelvis NordVPNs 5000 servere, så placerer det antal stadig CyberGhost højt på listen over de VPN-tjenester med bedst dækning. Ligesom det er tilfældet med for eksempel IPVanish, så ejer CyberGhost selv alle servere, så tjenesten er ikke afhængig af lejede servere for at opretholde VPN-forbindelser. På by niveau lader CyberGhosts dækning lidt tilbage at ønske i forhold nogle af konkurrenterne med kun ca. 15 lokationer verden over.

Streaming

Som en af de få VPN-tjenester på markedet tilbyder CyberGhost dedikerede Netflix servere, hvilket sikrer en god forbindelse ved brug af Netflix. Og Netflix er ikke den eneste streamingtjeneste som CyberGhost tilbyder dedikerede servere til – det gør CyberGhost også til BBC iPlayer for eksempel. Derudover fungerer CyberGhost super godt til de følgende streamingtjenester:

 • Amazon Prime Video
 • HBO
 • DR.dk
 • TV2 Play
 • PlayStation Vue

Virker ikke i Kina og de andre højcensurlande

Vi har testet CyberGhost i Beijing og i Shanghai og det virker ikke på nogen måde. Ifølge brugeranmeldelser og andre anmeldelser virker CyberGhost heller ikke i lande som Forende Arabiske Emirater, Saudi Arabien og Iran. CyberGhost advarer endda selv imod at forsøge at bruge tjenesten eller hvilken som helst anden VPN-tjeneste i disse lande, hvor det er ulovligt at bruge VPN-tjenester. At CyberGhost selv kommunikerer denne advarsel og kun opfordrer til brug af tjenesten i lande, hvor VPN-tjenester er lovlige (såsom Danmark og i resten af Europa, USA, det meste af Asien og Australien) giver et indtryk af CyberGhost som et professionelt og ærligt foretagende.

Virker til gengæld på alle kendte og populære enheder

I de lande hvor VPN-tjenester er tilladt er CyberGhost imidlertid kompatibelt enheder (stationære såvel som mobile) som anvender Windows, MacOS, iOS eller Android som styresystemer. Man kan anvende CyberGhost på op til syv forskellige enheder på samme tid, hvilket er fornuftigt – det er mindre end ExpressVPN, som tilbyder ti enheder på samme men mere end IPVanish som for eksempel kun tilbyder brug af fem enheder på samme tid. I forhold til gaming og streaming devices, som unægtelig bliver en vigtigere og vigtigere metriker i vurderingen af tjenester som disse, er CyberGhost rigtig godt med. Følgende virker godt med CyberGhost:

 • PlayStation
 • Nintendo
 • Xbox
 • Chromecast
 • AppleTV

En af de bedste til sikkerhed

Det er ingen hemmelighed at vi er vilde med VPN-tjenester, som fører en såkaldt ’no-log’-politik, hvilket betyder at ens tilstedeværelse som bruger ikke registreres på nogen måde nogensinde. Vi er desuden store fans af VPN-tjenester, som anvender stærke sikkerhedsprotokoller såsom eksempelvis OpenVPN og som sikrer brugernes anonymitet i tilfælde af forbindelsesfejl. CyberGhost leverer til fulde på et stærkt sikkerhedssystem, som krypterer alt trafik- og identitetsdata, og CyberGhost har efter sigende endnu ikke været udsat et datalæk. I forhold til logging-delen så tjenesten ikke 100% ’no-log’, dersom et antal anonymiserede brugeres log-ins logges hver dag til statistiske formål. Disse slettes imidlertid igen efter 24 timer, og det er vigtigt at understrege at disse log-ins som logges er anonyme og der lagres således ikke noget på CyberGhosts servere som kan identificere brugerne.

Super nemt at installere og anvende

CyberGhost er måske den af alle de VPN-udbydere, som vi har testet, som er nemmest at installere og nemmest navigere i – og det være sig både på den mobile applikation og på computer. Når man kommer ind på enten hjemmesiden alle appen på mobil er der en stor gul knap allerøverst på hvilken der står ’Get CyberGhost VPN’, og når man har klikket på den knap skal man blot vælge hvilken betalingsplan man foretrækker og derefter vælge om man vil betale med PayPal, betalingskort eller med BitCoin, og når det skridt er overstået, så er man kørende. Det hele er selvforklarende, og det vitterligt kun ganske få øjeblikke at installere CyberGhost.

Og som de fleste af de andre førende VPN-konkurrenter har CyberGhost også en vældigt god livechat service, som er åben 24 timer i døgnet. Og på baggrund af vores testhenvendelser til denne chatservice, kan vi med sikkerhed sige at CyberGhosts kundeservice er den hurtigste til at svare. Der går ikke mere end få sekunder fra man starter chatten til en CyberGhost-medarbejder er på.

Er CyberGhost billigt?

CyberGhost plejede faktisk at tilbyde en gratisversion, men dette er ikke længere tilfældet, så set i det lys, så er tjenesten måske blevet dyr. Men i forhold til de nærmeste konkurrenter er CyberGhost helt klart billig, hvis man vælger den lange bindingsperiode på 18 mdr. Her betaler man 2,75 USD pr. måned, hvilket svarer til en besparelse på hele 79% i forhold til den dyreste plan, som er 1-månedsplanen til 12,99 USD pr. måned. Vælger man 6-månedsplanen eller en længerevarende plan får man 45 dages fuld returret, men vælger man 1-månedsplanen forkortes returretten til 14 dage. Dette er vigtigt at være opmærksom på. Det er dog ganske nemt at afmelde CyberGhost ved blot at kontakte kundeservice, og pengene er som regel på kontoen igen i løbet af ca. ti dage.

Et godt valg

Selvom CyberGhost måske mangler lidt på marginalerne i forhold til ExpressVPN eller NordVPN for eksempel så er CyberGhost stadig et rigtig godt valg og en VPN-tjeneste vi på det varmeste kan anbefale – og særligt set i lyset af prissætningen får man rigtig god værdi for pengene med CyberGhost.

God fornøjelse med CyberGhost.