NordVPN Logo

NordVPN

Vores Score: 9.5/ 10

 

   

Med base i det latinamerikanske Panama, som er kendt for at gå op i anonymitet, er NordVPN en glimrende VPN udbyder med stort fokus på sikkerhed og privatliv. De logger derfor intet ift. brugeres adfærd imodsætning til andre udbydere som er underlagt de strikse regler fastsat af myndighederne i enten USA eller EU. Og netop dette er muligt fordi selskabet er etableret i Panama.

NordVPN er desuden kendt for at have særdeles fornuftige priser, men det er dog på bekostning af funktionalitet ift. andre VPNs som har større udvalg af sikkerheds protokoller. Samtidigt kræver det en del manual opsætning og konfiguration hvis du ønsker at bruge dem. Dermed ikke sagt at det ikke er et godt valg, det er bare vigtigt at nævne at man med NordVPN ikke får det hele.

På trods af dette, så er et abonnement på NordVPN attraktivt for folk der lægger stor vægt på at deres VPN har et stort udvalg af serverplaceringer og har anonymitet i højsæde. For de fleste danskere er de vigtigste serverlokationer Europa, USA og udvalgte lande uden for disse områder – og ud fra vores tests er det her NordVPN brillierer med gode hastigheder.

Derudover er NordVPN super nemt at installere og bruge. Og overordnet set er deres software meget brugervenligt. Alle kan hver med her, dog har de flere funktioner i deres desktop software end på deres mobil app.

Hvad er hastigheden?

Selvom NordVPN ikke er nummer et, når det kommer til hastighed, så er NordVPN i forhold til alle standarder både herhjemme og i udlandet en meget hurtig tjeneste. NordVPN er især hurtigt på download og upload, når man befinder sig i samme land, som den server man forbinder sig til befinder sig. I dette tilfælde er tab af den generelle internethastighed minimal. Forbinder man sig til en server i et andet land, hvilket man jo oftest gør, falder hastigheden noget, men i disse tilfælde er NordVPN stadig blandt de hurtigste udbydere, hvilket blandt andet gør at mange gamere bruger NordVPN.

Har NordVPN mange serverlokationer?

NordVPN har over 5700 servere på tværs af 60 lande, og selvom det i forhold til andre VPN-tjeneste måske ikke er den største liste af lande, så er der alligevel gode muligheder for at man kan finde en server i nærheden. Antallet af servere er imidlertid imponerende og hvad der er endnu bedre er at alle NordVPNs er rigtige servere, som NordVPN selv ejer, hvilket både er fordelagtigt i forhold til sikkerheden samt i forhold til den serverhastighed, som NordVPN tilbyder. NordVPNs servere dækker således alle populære VPN-lokationer såsom Europa, Asien, USA, Australien og Sydamerika med et bredt udvalg servere på by niveau. Faktisk kan man vælge imellem tæt på 100 forskellige byer på NordVPN og følgende er blot nogle af de områder, hvor man kan vælge server i en eller flere bestemte byer:

 • Canada
 • Tyskland
 • UK
 • Indien
 • USA

NordVPN tilbyder ikke tilslørede servere til iOS, hvilket vil sige at når man som iOS-bruger befinder sig i lande med en høj grad af censur, hvor NordVPNs normale servere blokeres og de tilslørede servere burde træde til, så virker tjenesten altså ikke.

Virker NordVPN til streamingtjenester?

Dette er for mange det vigtigste spørgsmål, når det kommer til valg af VPN-udbyder, og svaret for NordVPN er et stort ’JA!’. Faktisk er NordVPN glimrende til at håndtere streamingtjenester på alle de lokationer som vi har testet, som inkluderer Asien (undtagen Kina) og Europa, men ifølge tjenesten selv også i de fleste andre dele af verden. For at se Netflix eksempelvis behøver man blot at klikke på det ønskede land man ønsker at streame fra og så finder NordVPN selv den bedste lokation. Vi fandt i vores tests at der er enkelte streamingtjenester (dog ikke Netflix), som ikke fungerer på enkelte servere i UK for eksempel, men oplever man udfordringer, så har NordVPN en yderst velfungerende livechat, som med det samme kan være behjælpelig i forhold til hvilke servere der virker og hvilke der ikke gør.

Vi prøvede følgende streamingtjenester af med NordVPN og de virkede alle helt problemfrit i 99,9% af tilfældene:

 • HBO
 • DR.dk
 • TV2 Play
 • Netflix
 • Amazon Prime Video

Er NordVPN sikkert at anvende?

Også her er svaret eftertrykkeligt positivt for NordVPN er blandt de tjenester som ikke logger din gøren og laden på nettet. Dette i sig selv gør NordVPN til en af vores sikkerhedsfavoritter og derudover vægter det også en del af NordVPN aldrig har haft et datalæk. Og desuden så ejer og opererer NordVPN som nævnt selv alle de servere som tjenesten anvender, hvilket også sikrer en enestående sikkerhed blandt andet i form af fuld kryptering af IP-adresser, som sikrer at der ikke er andre udefra, som kan kigge med på, hvad man laver online.

NordVPN er således en vaskeægte såkaldt no-log VPN, hvor brugernes privatliv er prioriteret over alt andet, hvilket også vil sige at NordVPN naturligvis aldrig vil sælge eller levere noget data til nogen tredjepart end ikke regeringer. Årsagen til at NordVPN kan nægte dette er at selskabet er registreret i Panama, som ikke er underlagt datalovene i Europa og USA. Der er altså ingen mulig måde hvorpå en brugers aktiviteter online kan spores tilbage til den pågældende bruger.

Hvor nemt er NordVPN at anvende?

NordVPN er uden tvivl i top-3 af alle de udbydere vi har testet, når det kommer til brugervenlighed. Er man på desktop møder man øverst på NordVPNs hjemmeside en stor rød knap hvorpå der står ’Download’, og derfra er det blot at vælge den plan man foretrækker samt at indtaste sine kortoplysninger, og så er man faktisk i mål og VPN-kørende. Skulle der alligevel opstå vanskeligheder i opsætningsprocessen, så har NordVPN, som også tidligere nævnt, en fantastisk livechat-funktion, som er tilgængelig 24 timer i døgnet. Af alle de gange vi har testet (5 gange) har vi modtaget svar inden for få minutter. Og er man ikke så meget til at få hjælp men mere til at ’trouble shoote’ selv, så kan man også sagtens det i NordVPNs omfattende guides på tjenestens hjemmeside.

Hvordan er NordVPN på prisen?

Tager man i betragtning at NordVPN er blandt de bedste VPN-udbydere på markedet, så er tjenesten meget rimeligt prissat. Særligt hvis man vælger man en af længerevarende planer på eksempelvis to år, så er prisen næsten en tredjedel af hvis man vælger en plan på en måned (10.50 EUR vs. 3.50 EUR). Det er værd at bemærke at NordVPN tilbyder fuld refundering inden 30 dage, hvis man er utilfreds med produktet. Nedenstående er oversigt over NordVPNs nuværende priser:

 • En måned 10.50 EUR
 • 12 måneder 6.14 EUR
 • 24 måneder 3.50 EUR
 • 36 måneder 2.62 EUR

NordVPN accepterer ikke PayPal, men ellers kan man betale med stort set alle kort og endda også flere forskellige crypto currencies. Følgende er en liste over de betalingsmuligheder, som NordVPN accepterer:

 • Alle kreditkort og debitkort
 • Amazon Pay
 • Ethereum
 • Bitcoin
 • Ripple
 • Alipay
 • UnionPay

God fornøjelse

NordVPN er et sikkert og solidt valg af VPN-tjeneste, som virker upåklageligt og hurtigt over det meste af verden. På tilgængelighed er NordVPN kun overgået af få og det samme gør sig gældende på hastigheden, men på sikkerheden er den klokkeklar – her er NordVPN vores klare favorit med ingen logs og ingen læk. Og så er prisen rigtig god sammenlignet med de øvrige tjenester på samme niveau såsom for eksempel IPVanish og ExpressVPN, så der er kun tilbage at ønske god fornøjelse med NordVPN.