NordVPN Anmeldelse

NordVPN

Sikkerhed
10/10
Hastighed
10/10
Pris
8/10
Antal Servere
9/10
0
Samlet Vurdering

Pris pr. måned (ved 2 års binding)

25,-

Pris pr. måned (ved 1 års binding)

38,-

Pris pr. måned (ved 1 md. binding)

99,-

Vores undersøgelse af NordVPN

NordVPN er en af de førende VPN tjenester på markedet, og det er de af god grund. 

 

NordVPN giver dig mulighed for at benytte udenlandske streamingtjenester, såsom Netflix i USA. Den giver dig også mulighed for at streame dansk tv, mens du er på ferie i udlandet. Og vigtigst af alt, så er NordVPN en ekstremt sikker VPN tjeneste, der gør at du vil kunne surfe på nettet helt anonymt. 

 

Vi har lavet en grundig undersøgelse af, hvor god NordVPN rent faktisk er. Og uden at røbe for meget, så er den samlet vurdering på 9,3 en indikator for at NordVPN er en af de allerbedste VPN udbydere på markedet.

Virker NordVPN med streamingtjenester?

Mange leder efter en VPN tjeneste til enten at bruge udenlandske streamingtjenester, såsom Netflix i USA eller til at streame dansk tv i udlandet f.eks. hvis man sidder på ferie i Spanien og vil se Tv2. Vi har af den grund undersøgt hvorvidt at NordVPN kan bruges til begge scenarier.

 

Er det muligt at bruge udenlandske streamingtjenester med NordVPN?

For at undersøge hvorvidt at man kan bruge NordVPN til at få adgang til udenlandske streamingtjenester, har vi brugt USA som vores destination. 

Det vil sige vi har forsøgt at få den amerikanske version af de forskellige streamingtjenester. 

 

I vores undersøgelse har vi undersøgt følgende streamingtjenester:

 • Netflix
 • Disney Plus
 • HBO Max
 • Hulu
 • Amazon Prime Video 

Vi har forsøgt at tilgå de 5 overstående streamingtjenester ved brug af NordVPN, ved at tilgå en af deres servere i New York. 

Vi har ved alle 5 streamingtjenester ikke haft nogle problemer med at tilgå streamingtjenesterne.

 

Derudover har hastigheden på VPN forbindelsen været høj nok til at vi ikke har oplevet at vores film eller servere har “hakkede” i det. 

Du vil dermed ikke opleve problemer med NordVPN, hvis du f.eks. forsøger at streame amerikansk Netflix.

 

NordVPN har en ekstra fordel. 

 

Det skyldes at streamingtjenester, såsom Netflix ofte forsøger at blokere adgangen for kunder, der bruger en VPN til at tilgå deres service. 

NordVPN holder øje med dette og opdatere deres software, så du stadig vil kunne bruge din VPN til at bruge udenlandske streamingtjenester. 

Er det muligt at se dansk TV og bruge danske streamingtjenester fra udlandet med NordVPN?

Derudover har vi fra udlandet, forsøgt at få adgang til diverse danske streamingtjenester med NordVPN.

 

Det har vi gjort for at undersøge om det er muligt, at se dansk tv, mens man er i udlandet.

Vi har fra udlandet undersøgt:

 • DR TV
 • TV 2 Play
 • Viaplay
 • C More
 • Discovery Plus 

Vi har brugt en computer i Spanien til vores test, hvor vi igennem NordVPN har oprette en forbindelse til en dansk server og derfra tilgået de 5 streamingtjenester. 

 

I vores undersøgelse har det været nemt at tilgå de 5 danske streamingtjenester. Igen har den hurtige VPN forbindelse ved NordVPN været med til at vores film og serier ikke har “hakket”. 

 

Så hvis du sidder i udlandet og vil se dansk tv, kan du roligt benytte NordVPN til at få adgang til diverse danske streamingtjenester.

Er NordVPN sikker? (10/10)

Generelt når vi anmelder VPN udbydere undersøger vi tre faktorer i forhold til hvor sikker VPN tjenesten er:

 

 • Har VPN tjenesten en “No-Logs Policy”?
 • Hvilken type kryptering og krypteringsprotokol, anvendes af VPN tjenesten?
 • Er der historik af datalæk ved VPN tjenesten?

Har NordVPN en “No-Logs Policy”?

Ja, NordVPN har en “No-Logs Policy”, hvilket er essentielt for din sikkerhed på nettet.

 

En “No-Logs Policy” betyder at NordVPN ikke gemmer din internet aktivitet eller anden data omkring dig. I stedet bliver det slettet automatisk, så ingen kan følge med i hvad du foretager dig på nettet. 

 

Læs mere om NordVPNs “No-Logs Policy”

 

Hvilken type kryptering og krypteringsprotokol, anvendes af NordVPN?

NordVPN bruger krypteringsstandarden AES og de bruger den med 256 bit kryptering. Hvilket sikrer at din data er helt sikker overfor nogen uvedkommende. 

 

AES 256-bit-kryptering er ekstremt sikker og udover AES er der mulighed for at bruge 3 forskellige krypteringsprotokoller, IKEv2/IPsec, OpenVPN og NordLynx. 

 

Det giver dig som kunde, et større udvalg, samt er NordLynx deres egen VPN protokol, som er lavet til rigtige hurtige VPN forbindelser. Dette kan også ses i vores hastighedstest, hvor at NordVPN er hurtigere end konkurrenterne. 

 

Generelt har NordVPN en rigtig høj sikkerhed, når det kommer til kryptering og de krypteringsprotokoller, som de anvender. 

 

Læs mere om NordVPNs Kryptering

 

Er der historisk af datalæk ved NordVPN?

NordVPN havde en server i Finland, der blev hacket i 2018. 

 

Ud fra NordVPN’s eget udsagn så vil hackeren kunne have set internet aktivitet, men ikke kundernes ip-adresse. Det vil betyde at hackeren ikke ville kunne forbinde internet aktiviteten med specifikke kunder. 

 

Derudover så vil dataen med internet aktivitet blive slettet automatisk og hurtigt (pga. “No-logs Policy), så der ville have være et rigtig kort vindue, hvor at hackeren ville kunne se internet aktiviteten. Det vil også sige at det har været umuligt for hackeren at få noget værdifuldt eller personligt data fra serveren. 

 

Af disse årsager har NordVPN en rigtig høj sikkerhed. Alle systemer har svagheder og muligheder for angreb. Men selv når NordVPN bliver angrebet, så har hackerne ikke nogen mulighed for at få noget personlig data.

Er NordVPN hurtig? (10/10)

Generelt når vi undersøger hastigheden af en VPN tjeneste, så kigger vi på en kort geografisk forbindelse og en lang geografisk forbindelse.

 

Dette vil give en større indsigt i hvor hurtig en VPN udbyder er, uanset om man befinder sig tæt på serveren eller langt fra serveren. 

 

Vi laver denne test, da hastighederne vil variere, generelt er der en regel, der siger at desto tættere du er på den server, du vil forbinde med desto hurtigere hastigheder. 

 

Derfor har vi valgt de to ruter “Amsterdam til Frankfurt” og “Amsterdam til New York”. Disse ruter vil give det bedste estimat af hvordan hastighederne ville være i Danmark. 

 

I vores test har vi først testet vores internet uden brug af en VPN, den har været 96mbps ved download og 80mbps ved upload. Herefter har vi så testet hver VPN og analyseret hastigheden. 

 

Vi kigger her på hvor stort et tab, der er ved at bruge de forskellige VPN tjenester på de to ruter. Det vil også sige desto mindre tab af hastighed, desto bedre. 

 

For NordVPN har vi brugt deres hurtige krypteringsprotokol, NordLynx. Hos CyberGhost har vi brugt deres hurtigste krypteringsprotokol, Wireguard. Mens de hurtigste for de 3 andre, alle er krypteringsprotokolen OpenVPN. 

 

Resultaterne af testen:

Amsterdam til Frankfurt

Download Hastighed
Tab i %

Upload Hastighed
Tab i %

NordVPN

4,04%

6,98%

Surfshark

5,45%

7,31%

ExpressVPN

5,69%

6,24%

ProtonVPN

6,81%

9,97%

CyberGhost

14,06%

6,95%

Amsterdam til New York

Download Hastighed 

Tab i %

Upload Hastighed
Tab i %

NordVPN

11,81%

31,1%

ExpressVPN

12,19%

36,99%

Surfshark

12,61%

44,72%

ProtonVPN

23,29%

55,45%

CyberGhost

62,87%

55,35%

Vores test har vist at NordVPN helt klart er den hurtigste VPN tjeneste på de to ruter. Både når det kommer til download og upload hastigheder. 

 

Det er et bevis på at NordVPNs nyere krypteringsprotokol, NordLynx er ekstremt hurtig. Resultaterne fra testen og vores egen oplevelse af hastigheden er årsagen til at NordVPN får 10/10 på dette parametre. 

 

Kilde – Top10VPN.com

Hvor mange servere har NordVPN? (9/10)

NordVPN har over 5500 servere i over 60 lande i verden. Det er med til at gøre NordVPN til en af de førende VPN udbydere, når det kommer til antallet af servere. 

 

Antallet af servere som din VPN udbyder har, vil have betydning for dine muligheder som kunde. Her er der generelt to grunde.

 

Grund 1 – Flere Muligheder 

Først og fremmest, så vil flere servere give der flere muligheder for at vælge servere rundt om i verden. Det vil betyde at sandsynligheden for at de har lige den server du skal bruge, i enten det specifikke land eller by er større. 

 

Grund 2 – Påvirkning af hastighed

For det andet så vil antallet af servere have en betydning for din hastighed. Det skyldes blandt andet at din hastighed bliver langsommere, desto længere forbindelsen skal rejse. 

 

Det betyder at hvis du sidder i Danmark og vil forbinde med en server i Sverige, vil din hastighed være hurtigere end hvis du vil forbinde med en server i Sydamerika. 

 

Derudover vil et højt antal af servere mindske risikoen for overbelastning af enkelte servere. For at oversimplificere, hvis din VPN udbyder kun har 1 server i USA, så skal alle VPN udbyderens kunder, der gerne vil bruge en amerikansk server, skulle forbindes til denne. 

 

Dette vil skabe en voldsom overbelastning på serveren og din hastighed vil blive markant langsommere. 

 

Det er dog ikke noget du skal bekymre dig om, hvis du benytter NordVPN. Da de har mere end 5500 servere i hele verden.

 

Grunden til at NordVPN har fået den høje score, er at det høje antal af servere, efter vores oplevelse, har været med til at skabe hurtige forbindelser til rigtig mange lande.

 

Årsagen til at de ikke har fået 10/10 skyldes, at der findes konkurrerende virksomheder, som har et lidt større antal af servere og i flere lande. Såsom CyberGhost der har over 6100 servere i 88 lande eller PureVPN der har over 6500 servere. 

 

Men generelt hører NordVPN hjemme i den høje ende af skalaen, og det er de færreste som har brug for flere servere end det NordVPN udbyder.

Hvad koster NordVPN? (8/10)

NordVPN har tre generelle pakker “Standard”, “Plus” og “Complete”. 

 

For de fleste vil “Standard” pakken kunne dække deres behov. Generelt er der 3 funktionaliteter, som er med i “Complete” pakken og som ikke er med i “Standard”. 

 

Disse er adgangskodeadministrator, Databrudsscanner og 1 TB krypteret cloud lager. Du kan læse mere om dem her.

 

Priserne afhænger af, hvor lang tid man vælger binder sig. 

 

Hvis du køber et “standard” abonnement kan prisen være på helt ned til 25 kroner om måneden, hvis du binder dig i 2 år. Mens det også kan komme op på 99 kroner om måneden, hvis du kun binder dig i 1 måned. 

 

Med mindre at man binder sig i 1 år eller mere, så er prisen relativ højt også i forhold til deres konkurrenter. Man får dog også meget for pengene, men den høje pris på den korte bane, er årsagen til at NordVPN kun får 8/10. 

 

Priserne for de tre forskellige pakker er:

 

Pris ved
(2 års binding)

Pris ved
(1 års binding)

Pris ved 

(1 måneds binding)

Standard

25,-/md.

38,-/md.

99,-/md.

Plus

30,-/md.

43,-/md.

108,-/md.

Complete

40,-/md.

53,-/md.

117,-/md.

Hvis du leder efter et billigere alternativ, der er næsten lige så godt. Så kan vi også anbefale ProtonVPN, der kun koster 75,- pr. måned ved 1 måneds binding. 

Anmeldelser fra Reddit

Selvom at du er her for vores anmeldelse af NordVPN, har vi tilladt os, at tage et udsnit af anmeldelser fra brugere på Reddit, der har brugt NordVPN.

Fordele ved NordVPN

Der er mange fordele ved NordVPN, nedenunder gennemgår vi flere punkter. Udover det vi allerede har nævnt med en hurtig VPN forbindelse gennem deres NordLynx protokol, en “No-Logs Policy”, et højt antal servere og en høj sikkerhed er der også:

 

Ekstra Funktionaliteter

NordVPN har ekstra funktionaliteter herunder, “Kill Switch” og “Double VPN”. 

 

En “Kill Switch” er en funktion, som bliver aktiveret hvis at du af en uforklarlig grund, skulle miste VPN beskyttelsen. Det den gør, er at lukke ned for dit internet indtil der er mulighed for at oprette en sikker VPN forbindelse igen. Dette er dermed et ekstra sikkerhedslag. 

 

“Double VPN” betyder at der at din internettrafik går i gennem to servere før den når den hjemmeside ud vil besøge, her bliver de data også krypteret to gange i stedet for en. Det giver dermed dobbelt beskyttelse. 

 

Kundeservice

NordVPN har en hurtig kundeservice, der svarer ind for kort tid. Og efter vores oplevelse, hjælper med alt der kunne være nødvendigt. 

 

Netflix blokade bliver ofte opdateret

Netflix forsøger en gang i mellem at blokere deres kunder, der bruger NordVPN til at se udenlandsk Netflix. Men du kan være tryg ved at bruge NordVPN, da de ofte opdatere deres system. Af den grund er der aldrig eller i hvert fald, meget sjældent problemer med at tilgå udenlandsk Netflix. 

 

Antal enheder

Hvis du har en konto ved NordVPN vil du have mulighed for at have 6 enheder i dit abonnement, som bliver beskyttet af NordVPN. 

 

Brugervenlighed

NordVPN’s app er meget intuitiv og let at navigere. Dette er helt klart en bonus i forhold til nogle af deres konkurrenter.

Ulemper ved NordVPN

Generelt er NordVPN en af de bedste VPN tjenester på markedet. Men der er nogle få punkter, hvor de halter lidt bagefter.

 

Høj Pris

Først og fremmest, så er NordVPN en af de dyrere VPN tjenester. Hvis man kun skriver sig op til en enkelt måned til de 99 kroner, er det ret dyrt. Når man tager nogle af de længere bindinger, bliver prisen mere rimelig. Men dette er selvfølgelig ikke i alles interesse. 

 

Torrenting

Til sidst har vi torrenting, hvor der for mange har været problemer med langesomme hastigheder. Hvis torrenting er formålet med at bruge en VPN, vil vi anbefale, at du bruger en anden VPN tjeneste.

Opsummering

Ud fra vores test, kan vi dermed sige at NordVPN er en af de mest populære VPN tjenester af en grund. 

Det er den hurtigste VPN i vores test, sikkerheden er i top, de har et stort udvalg af servere og den virker til alle streamingtjenester.

 

I vores øjne er der kun få grunde til at man burde overveje at benytte en af de mange alternativer. 

 

Hvis dit formål er torrenting, så vil vi i stedet anbefale at kigge på ExpressVPN, da vi har oplevet færre problemer ved dem. 

Derudover er prisen også en faktor, der kan få mange til at kigge efter alternativer. 

 

Du skal dog være opmærksom på at en billigere VPN tjeneste ofte vil være dårligere end NordVPN. Men to gode billigere alternativer, som vi har testet og kan anbefale er: Ivacy VPN eller ProtonVPN.

FAQ

NordVPN er en af de førende VPN-udbydere på markedet. NordVPN startede i 2012 og har siden været i voldsom vækst. 

NordVPN er skabt af virksomheden Nord Security og har base i Panama og netop Panama har haft en stor betydning for NordVPN. Det skyldes at lovgivningen i Panama er anderledes end den i Europa og USA, når det omhandler dataopbevaring.

Det er ikke obligatorisk for virksomheder i Panama at opbevare data på deres kunder, det har gjort det nemmere for NordVPN at have en “No-Logs Policy” i modsætning til mange af deres konkurrenter, som er lokaliseret i USA eller Europa. 

Det er ret simpelt at få NordVPN. Først skal du besøge deres hjemmeside og vælge det abonnement du gerne vil købe. Du kan følge linket her. Herefter skal du downloade og installere NordVPN appen. Så skal du slå VPN forbindelsen til på NordVPN appen. Nu kan du frit surfe på nettet og gøre gavn af fordelene ved at bruge NordVPN.

Nej, NordVPN er ikke gratis.

MEN NordVPN har 30 dages pengene-tilbage-garanti. Det vil sige du kan risikofrit benytte NordVPN og hvis du ikke er tilfreds kan du gøre bruge af garantien, så længe det er indenfor 30 dage.

Når du køber et abonnement ved NordVPN giver det dig adgang til at bruge deres VPN tjeneste på 6 enheder.

Det gør ligemeget om det er dine egne enheder eller din familiemedlemmers.

NordVPN lyder meget dansk, men har ikke danske rødder. NordVPN har dog taget inspiration fra de nordiske idealer såsom, tiltro, tillid og innovation. 

JA, NordVPN er helt lovlig.

 

Alle VPN tjenester er lovlige at bruge. Det at værne om ens privathed og sikkerhed ved at ens internet aktivitet går igennem en VPN server, er på ingen måder imod loven.