ExpressVPN

ExpressVPN er en af de mest populære hvis ikke den mest populære VPN-udbyder både herhjemme men også ude i den store verden, men kan ExpressVPN egentlig leve op til sit navn, når det kommer til stykket? Vi har udsat ExpressVPN for grundige tests såvel inden for Danmarks grænser men også så langt borte som Kina, Filippinerne og Japan og følgende anmeldelse vil give dig en ærlig vurdering af om ExpressVPN egentlig er nummer et.

Lad os starte med vigtigste

For mange er hastighed det vigtigste, når man skal vælge en VPN-tjeneste, og her skuffer ExpressVPN absolut ikke. Af alle de VPN services vi igennem tiden har testet, er ExpressVPN førende på hastighed. Og det er ikke kun i Danmark eller i lande uden censur, hvor ExpressVPN excellerer på hastigheden. I lande med høj grad af censur som Kina er ExpressVPN stadig imponerende hurtig og pålidelig. Du sidder måske nu og tænker: Har de nu også testet i de store byer i det rigtige Kina, hvor ’The Great Firewall’ er stærkest?’ Yes, vi har personligt testet ExpressVPN overfor en række konkurrenter i Shanghai, Beijing og Shenzhen.

Dette er let overskuelig tabel, som tydeligt viser ExpressVPNs gennemsnitlige performance i forhold til prominente konkurrenter som NordVPN og IPVanish, når det kommer til hastighed:

  Gns. download Gns. upload Gns. svartid
ExpressVPN 52,83 Mbps 23,97 Mbps 140 ms
IPVanish 49,54 Mbps 28,44 Mbps 131 ms
NordVPN 71,83 Mbps 27,50 Mbps 133 ms

God til gaming

Ifølge vores egne test fra lokationer i henholdsvis København, Beijing, Manila og Bangkok er der en gennemsnitlig nedgang i downloadhastighed på omkring 30% fra når man ikke anvender VPN til når man anvender ExpressVPN, og uploadhastigheden falder tilsvarende omkring 40%. Dette er rigtig godt i forhold til andre udbydere, som har været under vores ’teste-kniv’, og disse hastigheder fik os faktisk til teste ExpressVPN op imod en række andre udbydere på hvor gode de hver især er til gaming og konklusionen er klar: Selvom ExpressVPN ikke er kendt som førstevalg, når det kommer til gaming, så er ExpressVPN stadig et solidt valg af VPN til gaming. Så er du vild med game overalt hvor du rejser kan du trygt gå med ExpressVPN. 

Tilgængeligt stort set overalt i verden

Når du installerer ExpressVPN og skal vælge fra hvilken lokation du vil anvende en VPN-tjeneste fra, så vil du opdage at der er mange valgmuligheder – faktisk er der så mange at uanset hvor i verden du befinder dig (måske lige med undtagelse af Antarktis), så burde der være en ExpressVPN-server lige i nærheden. Med mere en 3000 servere placeret overalt på kloden har ExpressVPN uden tvivl en af de bredeste dækninger i blandt alle VPN-udbydere, som vi har testet i tidens løb, og det tydeliggøres blandt andet også ved at ExpressVPN tilbyder servere og dermed placeringer på byniveau i rigtig mange byer verden over.

Ja, det virker også til Netflix…

Sammen med hastighed er Netflix en rigtig vigtig faktor for mange, når der er tale om VPN-tjenester, og lad os med det samme slå fast at ExpressVPN kan afblokere Netflix både i lande hvor Netflix ikke er tilgængeligt, og er man her i Danmark kan ExpressVPN også afblokere Netflix-indhold fra eksempelvis USA. Sværger man til andre streamingtjenester end Netflix, så kan man også sagtens vælge ExpressVPN. Nedenstående er en ikke udtømmende liste over tjenester, som ExpressVPN kan bruges til:

 • HBO
 • Sky
 • Amazon Prime Video
 • DR TV
 • Min Bio
 • BBC iPlayer

Fik vi nævnt at det virker i Kina?

De fleste som har været i Kina eller som planlægger en rejse dertil har enten oplevet eller hørt om ’The Great Firewall’, og nej, det er ikke den rigtige kinesiske mur, der tales om. The Great Firewall er et yderst effektivt censursystem i Kina, som blokerer alle enheder fra alle ikke godkendte websider eller tjenester, og det er et fåtal af VPN-udbydere, som kan omgå ’The Great Firewall’. Men det kan ExpressVPN og endda i fin stil uden at miste hastighed i nævneværdig grad, så vi kan med sikkerhed i stemmen udnævne ExpressVPN, som den bedste VPN lige præcis til Kina. Det samme gør sig gældende for andre højcensurlande som Iran, Saudi Arabien og de Forenede Arabiske Emirater, så skal man til Mellemøsten er ExpressVPN også lige sagen.

Sikkerhed

ExpressVPN er sikker og pålidelig tjeneste, som tilbyder et væld af muligheder for at holde din data privat og sikker. Du behøver imidlertid ikke forholde sig til en masse sikkerhedstermer og foretage nogle valg i indstillingerne man måske ikke helt forstår for at være sikker på ExpressVPN. Alt du behøver er blot at lade sikkerhedsindstillingerne stå på ’automatic’, og så vil ExpressVPN sørge for den optimale sikkerhedsprotokol. Det er langt fra alle VPN-udbydere, der har denne feature, så det er endnu et stort plus til ExpressVPN i vores bog. Efter sigende har ExpressVPN heller aldrig haft et læk af data til en tredjepart, hvilket må siges at være imponerende i disse tider, hvor hackere ofte er på spil. Samlende for sikkerhed kan du derfor roligt stole på ExpressVPN (Husk dog at alt altid er eget ansvar).

Det er super nemt at komme i gang

I vores tests har vi aktivt forsøgt gøre noget forkert i installeringen af ExpressVPN, og det er ikke lykkedes os. ExpressVPN er nemlig super nemt at installere på både computer samt på alle de forskellige enhedsspecifikke apps, som der tilbydes. Øverst på startskærmen på ExpressVPNs hjemmeside er en stor rød knap ud med skriften ’Get ExpressVPN’, og når man klikker på den skal man blot vælge den medlemsplan man ønsker, og så følge de to steps der mangler, og så er man kørende. Kommer du alligevel på glatis i processen så frygt ej for med ExpressVPNs livechat, som er åben alle døgnets 24 timer, er du sikker på at få hurtig hjælp. Faktisk er det vores overbevisning på baggrund af tests af rigtig mange udbydere at ExpressVPN er den mest kundevenlige og har den lettest tilgængelige kundeservice af dem alle, og det er endnu en stor fjer i hatten.

Prisen

God kvalitet koster jo ofte lidt mere end andet, som ikke er helt lige så godt, og det er også tilfældet med ExpressVPN. ExpressVPN er dog super gennemsigtigt i forhold til de forskellige betalingsplaner der tilbydes for de indeholder nemlig præcis de samme tjenester – den eneste forskel er hvor længe man er villig til at binde sig. Den månedlige ydelse bliver således billigere jo længere en periode man køber. Man kan bruge følgende betalingsmuligheder på ExpressVPN:

 • Kreditkort
 • PayPal
 • Bitcoin
 • Alipay
 • UnionPay

ExpressVPN giver en 30-dages prøveperiode, hvor man kan få sine penge igen, hvis man fortryder. Pengene refunderes hurtigt og ExpressVPNs kundeservice er også her yderst hjælpsomme.

God fornøjelse med ExpressVPN.