Hvordan sikrer du sikker surfing på din ferie?

Uanset om du skal på en afslappende strandferie, kulturel bytur eller andet, er det vigtigt at prioritere at din surfing på nettet er sikker under din ferie. 

I denne artikel udforsker vi forskellige måder hvorpå du kan sikre din surfing på din ferie. Herunder hvordan du beskytter dine personlige oplysninger og hvordan du bliver anonym på nettet. 

Måske har du valgt at tage på en velfortjent ferie for at nyde sommersolen, eller du bare er afsted netop som din lejlighed skal gennem en istandsættelse ved fraflytning. Det kan også være at du er i gang med at bygge en ny garage eller andet til huset, og ønsker at nyde din ferie samtidig med at det er undervejs. Uanset årsagen til at du skal ud og rejse er det vigtigt at dig og dine personoplysninger forbliver sikker under ferien.

Hvordan bliver du anonym på din rejse?

Anonymitet på nettet har mange fordele. Ved at være anonym er der ingen du kan se hvor du er og hvem du er. 

Du kan blive anonym ved at bruge en VPN. En VPN vil maskere din identitet. Når du begynder at bruge en VPN, så vælger du en anden lokation i forhold til der hvor du fysisk sidder. 

Det der sker når du bruger en VPN, er at din internetforbindelse går igennem en anden router, før den når de webadresser som du vil besøge. Normalt når man besøger en webadresse vil hjemmesiden få en masse information om dig, men eftersom at din internetforbindelse går igennem en anden router før den når webadresse, vil webadressen kun få oplysninger på den router, du er tilknyttet og intet relateret til din aktuelle enhed. 

Du vil af disse årsager blive helt anonym, når du benytter en VPN.

Stream danske film og serier fra udlandet

En af fordelene ved at bruge en VPN på din ferie er, at det giver dig mulighed for at se danske film og serier, mens du ikke befinder dig i Danmark. 

Grunden til at dette er nødvendigt skyldes at flere streamingtjenester og tv-kanaler såsom DR og TV2 geoblokerer. Hvilket betyder at de blokerer en fra at bruge deres tjenester, hvis du ikke befinder dig i Danmark. 

Ved brug af en VPN vil du omgå denne geoblokering. Dette kan lykkedes fordi en VPN ændrer ens virtuelle placering, så selvom du ligger på stranden i Spanien, kan du få det til at ligne at din computer/tablet/telefon stadig er i Danmark.