TorGuard logo

TorGuard

Vores Score: 8.0/ 10

 

   

TorGuard har eksisteret siden 2012, så tjenesten må siges efterhånden at være veletableret, men det gør jo ikke nødvendigvis at TorGuard kan være med i toppen af de gode VPN-tjenester. På TorGuards hjemmeside skorter det imidlertid ikke på lovning om dette og hint inden for sikkerhed og anonymitet og hastighed for brugere, hvis de blot vælger TorGuard som VPN. Vi har nu valgt TorGuard og sat tjenesten på hård prøve, og om TorGuard rent faktisk er så god som tjenesten selv fortæler kan man finde ud af ved at læse med lige her – men husk at læse helt til enden og få alle detaljer med.

Som traditionen byder i vores anmeldelser skal vi dog først lige kaste et kort blik på hvem og hvad TorGuard egentlig er og hvor tjenesten har hjemme. TorGuard har base i Florida i USA og er ejet af VPNetworks LLC, og selvom tjenesten har et stort selskab i ryggen er USA normalt bare ikke et super godt sted at være VPN-tjeneste grundet de relativt strenge databeskyttelseslove, der hersker i USA, der som ofte gør myndighederne i stand til at kræve data fra IT-selskaber, medier eller operatører af forskellig art – herunder VPN-tjenester. Men TorGuard fører en såkaldt ’zero-log’-politk, hvilket betyder at intet brugerdata bliver lagret, hvorfor der simpelthen ikke er noget at udlevere såfremt amerikanske eller internationale myndigheder måtte bede om det.

TorGuard gemmer altså absolut intet brugerdata, hvilket er lige som vi bedst kan lide det. Og det er virkelig uden de krumspring, som vi ofte ser, hvor VPN-tjenester påråber sig at føre en ’zero log’-politik, men så lige gemmer lidt midlertidig data her og der til optimering, TorGuard gemmer vitterligt ingenting, så imens man som bruger er forbundet til TorGuard kan intet man foretager sig bliver sporet tilbage til ens individuelle IP-adresse.

Hastighed

På store afstande er de hastigheder som TorGuard præsterer ikke imponerende, og selvom tjenesten stadig formår fornuftige hastigheder på de kortere distancer, så kan TorGuard altså ikke helt følge med de hurtigste VPN-tjenester. Men hvis man blot er på udkig efter en VPN-tjeneste, som sikrer at man kan surfe på nettet og bruge streamingtjenester, så er TorGuard ganske fin.

På vores sædvanlige 100Mbps-forbindelse har vi testet TorGuard i København og i Bangkok, og gennemsnittet af disse tests viste at download hastigheden uden brug af TorGuard nåede 92,01Mbps og med forbindelse til TorGuard var vores downloadhastighed 84,89Mbps, hvilket svarer til et hastighedstab på omkring 5%-6%, hvilket ikke er uden for normalen i forhold til mange andre VPN-tjenester. Som en lille bonus her skal det nævnes at imens vi var forbundet under vores tests oplevede vi ikke nogle afbrydelser i forbindelsen overhovedet, hvilket er et stort plus i forhold til TorGuards pålidelighed.

Servernetværk

TorGuard har omkring 3000 servere fordelt på 51 lande, og dækker alle de såkaldt populære VPN-nationer såsom eksempelvis USA, Storbritannien, Australien, Tyskland og Brasilien. I USA kan man vælge servere på byniveau i 10 forskellige byer, hvilket ikke er det bedste vi har set, men overordnet er TorGuard bestemt bestået, når det kommer til dækning i USA. Man kan desuden vælge servere på byniveau i Canada, Israel, Singapore og i Indien, men overraskende nok ikke i Storbritannien, hvilket de fleste andre tjenester ellers har. I Sydamerika og i Afrika er TorGuard ikke så stærk på dækning med kun to servere på hvert kontinent i henholdsvis Brasilien og Chile samt i Egypten og i Sydafrika.

Streaming

Det såkaldte flow-TV har længe været under hårdt pres grundet de mange streamingtjenester, som er skudt op i hobetal både herhjemme og udlandet, og som giver brugere et nærmest uendeligt udvalg af selvbestemt underholdning til enhver tid, og derfor er det selvfølgelig vældigt vigtigt at den VPN-tjeneste man vælger kan fungere og ikke mindst afblokere de streamingtjenester, man foretrækker. TorGuard er desværre ikke den dygtigste i klassen, når det kommer til streaming medmindre man hoster op med ekstra 8 dollars om måneden for at få adgang til en dedikeret streaming-IP. Dette kompromitterer imidlertid anonymiteten noget, og som et lille kuriøst faktum, så virker faktisk desværre ikke til Netflix mere og det virker heller ikke ifølge vores tests på HBO Nordic eller BBC iPlayer, men til TV2 Play og DRTV.dk virker TorGuard stadig fint. Så summa summarum er altså at TorGuard lader en del tilbage at ønske, når det kommer til streaming, så hvis streaming er det aspekt af en VPN-tjeneste man vægter højest, så er TorGuard måske ikke det mest oplagte valg.   

Virker TorGuard i Kina?

TorGuard virker, ifølge andre anmeldelser som er tilgængelige på Internettet, af TorGuard, rigtig fint i Kina på trods af landets aggressive jagt på VPN-tjenester, hvilket skyldes TorGuards eget såkaldte STunnel. Stunnel er et stykke software, som TorGuard har udviklet, som simpelthen gør at der lægges et ekstra lag af kryptering på VPN-forbindelsen, som bevirker at man, imens man er i Kina nemt kan komme udenom eller over ’The Great Firewall’ og være på Facebook og Gmail og Netflix andre tjenester eller sider, som er blokeret i Kina. Vær dog opmærksom på at dersom TorGuards hjemmeside er blokeret i Kina er det en god ide at downloade applikationen hjemmefra. Udover i Kina fungerer TorGuard også rigtig godt i de fleste andre højcensurlande såsom blandt andre Tyrkiet, Saudi Arabien og de Forenede Arabiske Emirater.