Private Internet Access

Når man kommer ind på Private Internet Access’ hjemmeside mødes man med sætninger og vendinger såsom ’Ledende VPN-tjeneste’ og ’Mest troværdige VPN-tjeneste’, og skal man tage Private Internet Access’ navn for pålydende, så lyder det bestemt lovende. Men er der hold i de fine ord og lever tjeneste faktisk op til sit navn? Det vil vi forsøge at afdække i følgende anmeldelse.

Imponerende hurtig

Private Internet Access er en imponerende hurtig VPN. Det være sig både hvis man befinder i en af store byer i Europa eller USA og finder i samme by men også når man forbinder globalt. Med en gennemsnitligt global download-hastighed på 87 Mbps placerer Private Internet Access sig faktisk i toppen af alle VPN-tjenester, når det kommer til hastighed – i hvert fald så vidt vi er orienteret.

Fra vores testlokationer, som denne gang var Bangkok, Singapore, Shanghai og København, målte vi på en 100 Mbps-forbindelse en gennemsnitlig download-hastighed uden brug af Private Internet Access på 92 Mbps. Med brug at Private Internet Access faldt hastigheden til blot 89 Mbps, som svarer til et hastighedstab på 3%, hvilket bestemt er meget tilfredsstillende. Det samme billede viser sig i forhold til upload-hastigheder, hvilket blandt andet gør at Private Internet Access er vældigt godt til gaming uanset lokation dersom der stort set ingen forsinkelser vil være.

Servere på vigtige steder

Private Internet Access har servere i 33 lande og i hele 52 byer rundt om i verden. Dette er som nævnt mindre end de fremmeste konkurrenter, men til gengæld er alle Private Internet Access’ servere fysiske servere, som tjenesten selv ejer, og med mere end 3300 servere er det ganske fint. Private Internet Access’ serverlokationer inkluderer blandt andet populære steder som USA (selvfølgelig), UK, Australien, Brasilien og Sydafrika og mange flere, og ønsker man at vælge server på byniveau kan dette gøres i USA, UK, Tyskland, Australien og Canada.

Perfekt til Netflix

Private Internet Access låser uden problemer op for Netflix og mange andre streamingtjenester, hvilket vi ved er et af vigtigste kriterier for mange, når der skal vælges VPN-tjeneste. Følgende er en ikke udtømmende liste over hvilke streamingtjenester, som Private Internet Access kan håndtere uden problemer.

 • Netflix
 • DRTV.dk
 • TV2Play
 • HBO
 • Amazon Prime Video
 • ViaPlay
 • CMore

Klarer sig fint imod højcensur – men halter i Kina

I dele af Kina dur Private Internet Access efter sigende ikke, dersom den kinesiske regering har fået bugt med tjenesten via the Great Firewall. Dog er vores erfaring ud fra tests at det virker i de store byer, men der skal en del manuel konfiguration til, og så er det stadig langt fra lige så driftssikkert i Kina som for eksempel ExpressVPN er. Så lige til Kina-brug er vores anbefaling at finde en anden VPN-tjeneste. Dog fungerer Private Internet Access ifølge andre anmeldelser helt fint uproblematisk i andre højcensurlande såsom Iran, Tyrkiet og Saudi Arabien.

Platforme og enheder

Private Internet Access tilbyder dedikerede applikationer til alle de populære operativsystemer både til desktop og til mobil, og det virker endda til ældre versioner af operativsystemerne, hvis man en eller anden årsag har det. Det er muligt at bruge Private Internet Access på op til ti forskellige enheder ad gangen, hvilket er rigtig fint og ikke matchet af mange konkurrenter. Følgende systemer er blandt dem, som fungerer godt med Private Internet Access:

 • iOS
 • Mac
 • Windows
 • Android
 • Linux

Når det kommer til spilkonsoler og streamingenheder er Private Internet Access også langt fremme, og selvom det kræver en smule teknisk formåen at installere på nogle enheder, så er det besværet værd for det fungerer godt. Dette er de enheder til streaming og spil, som virker fint med Private Internet Access:

 • AppleTV
 • Chromecast
 • Amazon Fire TV
 • PlayStation
 • Nintendo
 • Xbox

En af de mest sikre VPN-tjenester på markedet

Udover om en VPN-tjenester virker til Netflix og på ferieturen til Kina, så er de hyppigste spørgsmål vi bliver stillet vedrørende sikkerhed. Og i forhold til netop sikkerhed må vi erkende at Private Internet Access i høj grad lever op til den selvproklamerede status, som den mest troværdige VPN-tjeneste. Private Internet Access tilbyder nemlig et bredt udvalg af de såkaldte sikkerhedsprotokoller inklusive vores personlige favorit, som er OpenVPN, samt krypteringsmuligheder og annonceblokering. Derudover bliver der overhovedet ikke logget nogen form for brugerdata, så man kan som bruger have helt ro i sindet ved at vide at ens gøren og laden online på ingen måde bliver overvåget og ej heller kan spores efterfølgende.

Brugervenlig og ok kundeservice

Er man på desktop tilgår man blot Private Internet Access’ hjemmeside og klikker på den store gule knap øverst til venstre i hvilken der står ’Get Started Now’, og herfra ledes man videre til de mulige betalingsplaner og direkte derfra bliver man bedt om at vælge betalingsmetode og indtaste sine betalingsoplysninger, og efter et afsluttende klik på den orange Pay now-knap er man klar til at bruge Private Internet Access. På mobil er det lige så let idet man blot tilgår app storen, downloader applikationen og indtaster betalingsoplysninger.

Skulle man løbe ind i udfordringer i forbindelse med installation eller brug af Private Internet Access, så kan man kontakte tjenestens kundeservice enten via e-mail eller via livechatten. Desværre har Privat Internet Access’ kundeservice ikke en døgnåben livechat-funktion, hvilket desværre trækker en del ned, dersom næsten alle de store konkurrenter har det, og så fordi det er meget bekvemt som bruger at kunne få svar på spørgsmål med det samme. Logger man ind som medlem kan man imidlertid live chatte med kundeservice men kun imellem kl. 18.00 og kl. 03.00 om morgenen.

Priser i mellemklassen

Private Internet Access er ikke det billigste alternativ men absolut heller ikke det dyreste, og samlet set for den kvalitet VPN-tjeneste, som Private Internet Access er, så er vores vurdering at priserne er ganske rimelige. Som de fleste andre VPN-tjenester varierer prisen alt efter hvor lang tid man som bruger er villig til at binde sig. Vælger man den toårige plan betaler man 3,33 USD pr. måned, hvilket svarer til ca. 67% besparelse i forhold til den dyreste plan, som er af en måneds varighed. Man kan betale med stort set alle former for kreditkort og et bredt udvalg af kryptovalutaer herunder blandt andet Bitcoin og Ethereum.

Konklusion

Er hastighed og sikkerhed vigtigt, så er Private Internet Access det perfekte valg af VPN-tjeneste. Går man mere op i at have adgang til Facebook eller Netflix i Kinas yderprovinser samt at få øjeblikkeligt svar på tekniske spørgsmål, så er det formentlig en god ide at finde en anden udbyder. Overordnet kan vi imidlertid på det varmeste anbefale Private Internet Access, da tjeneste leverer en god og sikker service til alle niveauer af brug til en rigtig fin pris. 

Rigtig god fornøjelse.