Hotspot Shield

Søger man på ‘Hotspot Shield’ på Google mødes man allerede i søgeresultatet med den dristige påstand at Hotspot Shield er verdens hurtigste og verdens sikreste VPN-tjeneste. Dette kan let foranledige den tanke, at hvis den påstand er rigtig, så må Hotspot Shield jo være vældigt populært. Kaster man et blik på hvor mange Google-søgninger hver af de fremtrædende VPN-tjenester har vil Hotspot Shield falde en i øjnene for Hotspot Shield har nemlig rigtig mange søgninger på Google, hvilket vidner om at tjenesten faktisk er populær – og dette understøttes i høj grad af tjenestens egen påstand om 650 millioner kunder. Men er det nu også sandt? Eller er Hotspot Shield blot endnu en VPN-tjeneste, som er bedre til marketing end til at sikre sikkerhed, anonymitet og tilgængelighed online for brugerne? Hvis du vil vide præcist hvor god Hotspot Shield egentlig er og hvilke potentielle faldgruber tjenesten har, så læs med her hele vejen til enden.

Hvem er Hotspot Shield

Som vi oftest gør, når vi anmelder en VPN-tjeneste, så starter vi også denne gang med overfladisk at klargøre baggrunden for den pågældende tjeneste. Hotspot Shield er et amerikansk foretagende, og allerede her er der måske nogle alarmer der ringer, for USA er umiddelbart ikke er det bedste sted at være VPN-tjeneste grundet landets indtrængende dataudleveringslove. Men ifølge Hotspot Shields egen årlige gennemsigtighedsrapport til brugerne fremgår det at Hotspot Shield aldrig har udleveret noget data til nogle myndigheder.

Det er ganske fint, men Hotspot Shield logger efter vores mening lige lovligt meget information mens man som bruger er online såsom den reelle IP-adresse samt den reelle geografiske lokation samt tidspunkter for hvornår man er logget på og af. Selvom nogle af disse logs slettes umiddelbart efter man er logget af tjenesten finder vi det som nævnt alligevel lidt for meget. Hotspot Shield forsikrer dog brugerne om at selv hvis en regering eller en myndighed hackede Hotspot Shields servere ville de intet finde, der kunne afsløre identiteten på individuelle brugere.

Hvis man går efter en VPN-tjeneste som ikke lagrer noget brugerinformation overhovedet, så er Hotspot Shield således ikke svaret. I så fald vil vi anbefale at se nærmere på vores anmeldelse af Private Internet Access.

Hastighed

Vi har efterhånden testet mange VPN-tjenester i alle mulige henseender og hastighed har altid været et vigtigt fokuspunkt for os ligesom det er for rigtig mange VPN-brugere. Hotspot Shield er uden tvivl en af de hurtigste VPNs vi nogensinde er stødt på i vores tests, og hvad der er lidt bemærkelsesværdigt er at ud af alle de Hotspot Shield servere, som vi medtog i denne testrække, så var det faktisk ikke altid den server, som var tættest på os fysisk (Danmark), som var den hurtigste. Det betyder altså at det godt kan betale sig som bruger lige at teste et par enkelte servere for at se hvilken en, som giver den bedste hastighed. Men uanset hvilken server man vælger, så kan man gøre hvad det skal være online uden at opleve lag.

Vi testede Hotspot Shield på tre lokationer (København, Bangkok og Katmandu) på en 100Mbps-forbindelse til nærtliggende lande, og følgende hastighedsresultater er et gennemsnit af resultaterne fra de tre lokationer. Downloadhastigheden med Hotspot Shield slukket nåede 92,23 Mbps og med Hotspot Shield tændt var hastigheden 91,12 Mbps, hvilket svarer til et hastighedstab på omtrent en enkelt procent. Ved forbindelse til lande som ligger meget langt væk dropper hastigheden noget mere til downloadhastigheder i 80’erne Mbps, men det er stadig ganske acceptabelt.

Serverlokationer

Hotspot Shields imponerende hastigheder gælder primært ved forbindelse til servere i nærtliggende lande i forhold til hvor man som bruger befinder sig, og med over 80 serverlokationer rundt om i verden, som Hotspot Shield, er man relativt sikker på at kunne opretholde disse hurtige hastigheder mere eller mindre overalt. Hotspot Shield har over 3200 VPN-servere, som er et mix af virtuelle og fysiske servere, og serverne er rigtig fint spredt ud, så der er en god dækning. Har man behov for at vælge server ikke bare på landeniveau men på byniveau, så er der 29 forskellige at vælge imellem fordelt på USA, Canada, Australien og Europa.

Streaming

Ja, vi ved det – streaming er det emne som mange hopper direkte til, når anmeldelser og specifikationer af VPN-tjenester læses. Så lad os springe direkte til svaret på det mest hyppige spørgsmål: Ja, Hotspot Shield fungerer til Netflix og Hotspot Shield kan endda afblokere det amerikanske Netflix. Tjenesten har ikke nogle dedikerede streaming-servere, men på trods heraf har vi ikke oplevet ikke at kunne streame hverken Netflix, HBO, DR.dk eller TV2 Play, og det være sig både på desktop og på Hotspot Shields mobilapplikationer. Det nye Disney+ er der stor efterspørgsel efter, og lige netop Disney+ er Hotspot Shield god til at låse op. Og med Hotspot Shields gode hastigheder er man sikret en god streamingoplevelse i HD og uden buffering.