Hotspot Shield logo

Hotspot Shield

Vores Score: 8.4/ 10

 

   

Søger man på ‘Hotspot Shield' på Google mødes man allerede i søgeresultatet med den dristige påstand at Hotspot Shield er verdens hurtigste og verdens sikreste VPN-tjeneste. Dette kan let foranledige den tanke, at hvis den påstand er rigtig, så må Hotspot Shield jo være vældigt populært. Kaster man et blik på hvor mange Google-søgninger hver af de fremtrædende VPN-tjenester har vil Hotspot Shield falde en i øjnene for Hotspot Shield har nemlig rigtig mange søgninger på Google, hvilket vidner om at tjenesten faktisk er populær – og dette understøttes i høj grad af tjenestens egen påstand om 650 millioner kunder. Men er det nu også sandt? Eller er Hotspot Shield blot endnu en VPN-tjeneste, som er bedre til marketing end til at sikre sikkerhed, anonymitet og tilgængelighed online for brugerne? Hvis du vil vide præcist hvor god Hotspot Shield egentlig er og hvilke potentielle faldgruber tjenesten har, så læs med her hele vejen til enden.

Hvem er Hotspot Shield

Som vi oftest gør, når vi anmelder en VPN-tjeneste, så starter vi også denne gang med overfladisk at klargøre baggrunden for den pågældende tjeneste. Hotspot Shield er et amerikansk foretagende, og allerede her er der måske nogle alarmer der ringer, for USA er umiddelbart ikke er det bedste sted at være VPN-tjeneste grundet landets indtrængende dataudleveringslove. Men ifølge Hotspot Shields egen årlige gennemsigtighedsrapport til brugerne fremgår det at Hotspot Shield aldrig har udleveret noget data til nogle myndigheder.

Det er ganske fint, men Hotspot Shield logger efter vores mening lige lovligt meget information mens man som bruger er online såsom den reelle IP-adresse samt den reelle geografiske lokation samt tidspunkter for hvornår man er logget på og af. Selvom nogle af disse logs slettes umiddelbart efter man er logget af tjenesten finder vi det som nævnt alligevel lidt for meget. Hotspot Shield forsikrer dog brugerne om at selv hvis en regering eller en myndighed hackede Hotspot Shields servere ville de intet finde, der kunne afsløre identiteten på individuelle brugere.

Hvis man går efter en VPN-tjeneste som ikke lagrer noget brugerinformation overhovedet, så er Hotspot Shield således ikke svaret. I så fald vil vi anbefale at se nærmere på vores anmeldelse af Private Internet Access.