Hide Me

De fleste som er på udkig efter en VPN har hastighed som et vigtigt parameter i udvægelsesprocessen, så derfor er det også svært tillokkende, når man læser overskriften på Hide.me, som lyder ’Hurtigste VPN i verden’. Det synes at være et yderst selvsikkert men vældigt dristigt udsagn, så vi har naturligvis sat os for at afdække om det rent faktisk er sandt eller om det blot er en smart marketingmanøvre for at få kunder i butikken. Hastigheden er selvfølgelig ikke det eneste vi har testet på Hide me VPN – som altid har vi også gået i dybden med en lang række andre ting, som har stor betydning for hvor god en VPN er generelt såsom sikkerhed, streaming-muligheder samt hvilke platforme og enheder, som fungerer og eventuelt ikke fungerer. Hide me er en af de populære og meget efterspurgte VPN-tjenester målt på antal Google-søgninger, så er man nysgerrig efter at finde ud af om Hide.me er så godt som det syner så læs med til enden.

Inden vi kaster os helt ud i de tekniske detaljer så lad os først og fremmest kaste et hurtigt blik på hvem Hide.me egentlig er. Hide.me er grundlagt i 2012 og Hide.me er i modsætning til de fleste prominente VPN-tjenester efter sigende ikke ejet af en stor virksomhed men derimod af et mindre Malaysisk selskab ved navn eVenture. Hide.me er således også baseret i Malaysia, hvilket betyder at tjenesten hverken skal svare for sig i forhold til den amerikanske- eller den europæiske datalovgivning – hvilket er en god ting, hvis man som bruger ønsker fuld anonymitet. Ifølge Malaysisk lovgivning er VPN-tjenester i landet ikke forpligtet til at samle og lagre informationer om brugernes aktiviteter, og i tilfælde af denne retspraksis skulle ændre sig har Hide.me forsikret brugerne om, at Hide.me enten vil flytte retsområde eller slet og ret vil lukke tjenesten ned.

Hvilke informationer gemmes?

Skulle det imidlertid ske at den malaysiske regering eller andre myndigheder får held til at præsentere Hide.me for en gyldig retskendelse, som kræver at tjenesten udleverer oplysninger om brugernes identitet eller aktiviteter online, så vil det ikke være fysisk muligt, dersom Hide.me ikke gemmer nogle informationer om brugerne. Dermed desværre ikke sagt at Hide.me er en no-log VPN, men Hide.me gemmer kun i minimalt omfang nogle forbindelsesdata såsom tilfældigt genererede VPN-brugernavne og samlet mængde trafik på månedsbasis, som kun anvendes til teknisk problemløsning – og som i øvrigt ikke kan bruges til brugeridentifikation og som slettes igen få timer efter det er gemt.

Faktisk har Hide.me åbent erklæret at overvågning og lagring af brugernes identitet og af brugernes digital gøren og laden er gjort teknisk umuligt, hvilket i høj grad er betryggende i et anonymitetsperspektiv. Som en ekstra lille tryghedsbonus udgiver Hide.me med jævne mellemrum på egen hjemmeside de såkaldte ’Transparency reports’ eller gennemsigtighedsrapporter på dansk, som går i dybden med hvorvidt Hide.me lever op til de løfter tjenesten selv giver brugerne i forhold til anonymitet og i forhold til gennemsigthed på hvad Hide.me modtager af forespørgsler fra politiet for eksempel samt hvor mange lovovertrædelser der er begået under brug af Hide.me.

Hastighed

Så kommer vi til Hide.me’s vel nok fremmeste salgsargument om sig selv – nemlig hastigheden. Som nævnt udnævner Hide.me frejdigt sig selv til at være den hurtigste VPN i verden, og det er faktisk ikke meget galt. Vi testede Hide.me i København, i Bangkok, i Katmandu og i Manila på hurtige 100Mbps forbindelser, og gennemsnitligt fik vi uden brug af Hide.me en download-hastighed på 83 Mbps og ved brug af HideMe nåede vi en download-hastighed på 75Mbps, hvilket vil sige et hastighedstab på 9,6% på tværs af lange og korte forbindelsesdistancer. Det er ganske flot, og isolerer man resultaterne for de korte forbindelsesdistancer er Hide.Me formentlig den hurtigste VPN-tjeneste i øjeblikket. Tager man de lange forbindelsesdistancer med er HideMe måske ikke den hurtigste tjeneste overordnet, men er bestemt stadig med i toppen af feltet. Og Hide.Me er tilmed super stabil, så for gamere eller torrentere er Hide.Me et rigtig godt valg, men lidt mere om det længere nede.

Servernetværk

I forhold til andre VPN-tjenester i den ambitiøse ende af ’serverskalaen’ har Hide.Me ikke mange serverlokationer målt på antal lande. Tjenesten kan mønstre 1400 servere i alt fordelt på kun 35 lande, hvilket er noget under det vi normalt ser og tester. Det betyder blandt at der kun er en by (Sao Paulo) til at dække hele Sydamerika og det samme gør sig gældende for Afrika, hvor det er Marrakesh i Marokko, som er eneste valgmulighed. I Europa er dækningen ganske fin med valgmuligheder på byniveau i Tyskland, Storbritannien, Holland og Spanien. Det skal dog nævnes at Hide.Me selv ejer og opererer alle servere, hvilket er endnu et rigtig godt tegn i forhold til anonymitet og sikkerhed.

Streaming

Desværre er Hide.me ikke længere så pålidelig, når det kommer til Netflix, hvilket efter vores mening er en stor skam. Tjenesten har nemlig ikke nogle dedikerede servere til streaming, og derfor er Netflix’ system til at opdage VPN nu blevet for skrapt til Hide.me. Det sagt har vi været i stand til at se Netflix fra andre lande via Hide.me, når vi har været lokaliseret i Danmark, men det er meget tilfældigt om det virker eller ej, og det virker sjældent ret længe. Hide.me kan dog afblokere programmer på DR.dk, som er geografisk blokeret i udlandet, men ved test af konkurrenten TV2 Play er det ligesom Netflix meget ustabilt. Hvis Netflix er det vigtigste parameter, når man skal vælge VPN, så kan man med fordel kaste et blik på vores anbefaling af de bedste VPN-tjenester til Netflix lige her.

Upålidelig i højcensurlande

Efterhånden som eksempelvis den kinesiske regering er blevet bedre til opdage og slå ned på VPN-tjenester i Kina, så er Hide.me desværre faldet lidt bagud i rækken af VPN-tjenester, som vi vil anbefale til brug i højcensurlande. Hide.me er blokeret i netop Kina og en række andre af disse lande, hvor frihed ikke er øverst på de pågældende regeringers prioriteringslister. Skulle man mod forventning alligevel lykkedes med at få Hide.me til at fungere i eksempelvis Tyrkiet, Rusland eller de Forenede Arabiske Emirater, så vil man formentlig støde på næste udfordring, som er Hide.me’s relativt begrænsede servernetværk. Det betyder nemlig i denne sammenhæng, at det ikke er sikkert at der er en server tæt på det højcensurland man befinder sig i, hvorfor forbindelsen sandsynligvis vil være langsom og ustabil uanset hvad. Ergo kan vi ikke anbefale Hide.me til lande, som ikke har ytringsfrihed, men til sådanne lande ville det derimod være anbefalelsesværdigt at vælge ExpressVPN.

Platforme og enheder til Hide.me

Som de fleste andre seriøse VPN-tjenester tilbyder Hide.me dedikerede applikationer til de populære enheder og platforme såsom for eksempel Mac, iOS og Android. Hide.me er desuden kompatibelt til Linux og kan også sagtens opsættes på router-niveau samt på Apply TV og PlayStation. Hide.me har derudover applikationer til Amazon Fire TV og Android TV. Dertil skal føjes at Hide.me også har browser extensions til Google Chrome og Mozilla Firefox, hvilket giver næsten samme beskyttelse i forhold til selve applikationerne, og så er det nemt at installere og nemt at slå til og fra. Vil man sikre den optimale beskyttelse ved brug at Hide.me’s browser extension anbefales det dog at man også bruger applikationen samtidig.

Sikkerhed og anonymitet

Den sikkerhedsmæssige formåen er selvfølgelig en af de ting, som mange er meget opmærksomme på, når det kommer til valg af VPN-tjeneste. Og lad os med det samme slå fast at Hide.me er et glimrende valg, når det kommer til sikkerhed og anonymitet. For det første anvender Hide.me OpenVPN, som er blandt de mest sikre sikkerhedsprotokoller, og derudover har Hide.me et væld af sikkerhedsrelaterede funktioner. En af disse er den såkaldte ’Kill switch’, som sikrer at man stadig er skjult i tilfælde af at Hide.me mod forventning skulle gå helt eller delvist ned i en kort periode. Uden at gå for meget ned i de tekniske detaljer skal det også nævnes at Hide.me har en funktion, som gør at man faktisk kan vælge hvilke applikationer, som skal køre via VPN-forbindelse og hvilke som ikke skal.

Alle disse sikkerhedsforanstaltninger kombineret med en tilsyneladende stærk anonymitetspolitik gør efter vores mening at Hide.me lever fuldt ud op til eget navn. Faktisk vil vi gå så langt som til at påstå at Hide.me er blandt de aller bedste VPN-tjenester, hvis ikke den bedste, når det kommer til sikkerhed og anonymitet.

Brugervenlighed

Det er nemt at bruge Hide.me – faktisk så nemt at det næsten ikke kan gå galt. Når man skal i gang tilgår man blot Hide.me’s hjemmeside og klikker på den store gule knap øverst på siden i hvilken der står ’Get Hide.me’.

Herfra bliver man bedt om at vælge prisplan. Det er her værd at bemærke at man kan vælge Hide.me’s gratis version, som naturligvis kan noget mindre end den betalte version kan, men som måske kan være en god start for at prøve tjenesten af. Når man har valgt den prisplan, som passer bedst, ledes man direkte videre til betalingssiden, og så snart man har indtastet sine betalingsoplysninger er man klar til at køre.

Når man har færdiggjort installationen mødes man af en hjemmeskærm, hvor der ganske simpelt er en tænd/sluk-knap på og den valgte lokation, som man selvfølgelig bare kan ændre, hvis man vil samt den nye IP-adresse. Det kan ikke være nemmere og mere overskueligt. Vil man ind og ændre på opsætningen i Indstillinger, er det også helt ligetil. Alle indstillinger er nemlig pænt sat op og inddelt i navngivne faner.

Kundeservice

Det er næsten så nemt at man skulle tro at kundeservice er overflødig, men som alle ved kan der altid opstå en eller anden udfordring, hvor det er rart at have mulighed for at få hjælp af en dygtig kundeservicemedarbejder. Hide.me er ikke de bedste vi er stødt på i forhold til kundeservice, men tjenesten er alligevel ganske fornuftig til den disciplin også. Livechatten på hjemmesiden er god og der er ret hurtig respons på den. Det er dog tydeligt at kundeservicemedarbejderne ved ‘nemme’ eller ‘gængse’ henvendelser er trænet i blot at henvise til de hjælpesider, der er på Hide.me’s hjemmesiden, som vedrører det problem man har, hvilket kan være lidt frustrerende.

Priser

Hide.me har både en betalt version, som kaldes Hide.me Premium og en gratis version, som bærer det meget sigende navn Hide.me Free. Som det er tilfældet med stort set alle andre VPN-tjenester, så bliver den månedlige ydelse billigere jo længere en periode med tegner sig for. Hide.me er en af de dyrest VPN vi er stødt på, hvis man blot vil have en måned (12,95 USD pr. måned), så er det kun en kort periode man er ude efter vil vi klart anbefale at rette blikket mod gratisversionen. Selvom det bliver noget billigere, hvis man vælger eksempelvis 2-års planen (4,99 USD pr. måned), så er det stadig i den dyre ende i forhold til nogle af de prominente VPN-tjenester som eksempelvis ExpressVPNNordVPN og PrivateVPN.

Når man har valgt den prisplan, som man foretrækker, så kommer man, som også tidligere nævnt i afsnittet om brugervenlighed, videre til betaling, og her kan man vælge imellem alle gængse kreditkort og PayPal (naturligvis), og så har man mulighed for at anvende mere end 60 forskellige kryptovalutaer. Det er ret cool for dem, som gerne vil være helt anonym. Efter man har færdiggjort betalingen er man straks klar til at bruge Hide.me, men skulle det ske at man efter noget tid ikke er tilfreds og gerne vil have sine penge retur, så er dette muligt i op til 30 dage efter betaling. Bemærk dog at dette kun er muligt indtil et vist dataforbrug er overskredet, hvilket vurderes af Hide.me fra gang til gang, så man skal altså argumentere for hvorfor man gerne vil have sine penge retur.

Konklusion

Hide.me er som nævnt i den dyre ende i forhold til nogle af de veletablerede konkurrenter, som vi også er ret vilde med, og der er lidt med funktionaliteten i højcensurlande og kundeservicen er ikke 100% i par med for eksempel ExpressVPN, men det sagt så er Hide.me grundlæggende en rigtig velfungerende VPN. Hide.me er nemt at bruge og Hide.me kan holde brugerne sikker, hvilket, når alt kommer til alt, er det vigtigste af det hele. Der skal derfor lyde en varm anbefaling af Hide.me herfra og et stort god fornøjelse.